We vinden het belangrijk om als kerk een gemeenschap te zijn waar ruimte en tijd is voor ontmoeting en aandacht voor elkaar. Pastoraat is: omzien naar elkaar, een stukje met elkaar mee oplopen, zomaar of omdat er een goede reden voor is in tijden voor pijn en verdriet en in momenten van vreugde.
Er gebeurt hierin veel spontaan: gemeenteleden zien naar elkaar en anderen om en leven met elkaar mee.

Daarnaast leggen we contact met nieuw ingekomen leden.

Er is ook vanuit de kerk georganiseerd pastoraat. De taakgroep Pastoraat organiseert en coördineert dit werk. Tot de taakgroep behoren, predikant, ouderlingen en vertegenwoordigers van het midden- en het ouderenpastoraat.
Tweemaal per jaar komt deze taakgroep bijeen om de werkzaamheden binnen de gemeente te bespreken.

De ouderen vormen in onze gemeente een grote groep mensen en ze zijn minder mobiel en meer afhankelijk van de zorg van de anderen. Om contact met de gemeente te houden zijn er een aantal contactpersonen die de ouderen regelmatig bezoeken.

Met feestdagen, verjaardagen, ziekten wordt een speciale groet vanuit de kerk verzorgd. In het voorjaar wordt een contactmiddag georganiseerd. In de Adventstijd is er een ochtend samenkomst. In beide bijeenkomsten komt zowel het geestelijke als het sociale aspect aan de orde.

Daarnaast vinden er ook activiteiten plaats waarbij gemeenteleden elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld filmavonden, stiltewandeling, gespreksgroepen.
De contactpersoon voor het pastoraat is ouderling Jenny van Voornveld tel: 06-22835197, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie behoefte heeft aan een gesprek over bepaalde levens- of geloofsvragen kan contact opnemen met onze predikant: Henk Reinders, tel: 06-10730732, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie op zijn/haar levenspad te maken krijgen met ziekte en (innerlijk)lijden, kan verlangen naar een nadrukkelijke nabijheid van de Heer. Ziekenzalving kan daarin een weg zijn. Predikant en ouderling komen met u samen. In het spoor van Jakobus 5 vs 14 wordt er gebeden, we leggen de handen op en zalven met olie. Ziekenzalving ondersteunt op de weg die u gaat in de geest van Psalm 23: … u bent bij mij, uw stok en staf geven mij moed… u zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. Wie behoefte heeft aan een gesprek over ziekenzalving kan contact opnemen met onze predikant ds. Henk Reinders, tel: 06-10730732, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..