Algemeen
Welkom op de pagina over het jeugd en jongerenwerk van de Wijkgemeente Immanuël! We willen graag dat kinderen, tieners en jongeren in onze gemeente een plek hebben waar ze vol plezier naar toe gaan om te leren over God onze vader, over Jezus en de Heilige Geest. Een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en kunnen groeien naar de persoon zoals God hem of haar bedoelt heeft. Er is samenwerking met de Wijkgemeente Catharijne.

Visie
Het jeugd en jongerenwerk is onderdeel van de Wijkgemeente Immanuël, daarom staat de visie van het jeugdwerk in het verlengde van de missie van de kerk.

Vanaf dit voorjaar 2020 hebben we de kindernevendienst in een nieuw jasje gestoken. We willen elkaar ontmoeten, met elkaar beleven, zorgdragen voor kennisoverdracht en aangesproken worden door dingen die we leuk vinden. Dat willen we doen door te beginnen met een verhaal, wat voor alle leeftijden wordt verteld. Daarna kunnen de kinderen kiezen tussen knutselen (er is voor ieder wat wils) of een vorm van Drama of Spel.

Catechese

Er is één catechesegroep voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 12 tot 17 jaar. Deze groep is gezamentlijk met Wijkgemeente Catherijne. We komen één keer in de twee weken op vrijdagavond in Nieuw Salem of de Ontmoeting bij elkaar. We beginnen de avonden met een gezamenlijke maaltijd en verdiepen ons dan in een thema en kijken wat we in de bijbel daarover kunnen vinden.

Naast het orgel in de kerk, wordt bij de diensten met jongeren, gebruik gemaakt van het combo.