t Hoge Licht koolschets 2De Wijkgemeente Immanuël is een gemeenschap van mensen die hun inspiratie put uit het evangelie van Jezus Christus. Wij stimuleren elkaar om in vertrouwen op God onze weg te zoeken en te gaan. Daarbij willen we  een open oog hebben voor de wereld om ons heen.  Wij bieden gastvrijheid aan ieder die een geestelijk huis zoekt.

Iedere zondagmorgen houden we een dienst ter ere van God. Deze begint om 10.00 uur en vindt plaats in ’t Hoge Licht, Klaproos 2, 3972PX te Driebergen. Voor de allerkleinsten is er een crèche. Tijdens de preek is er voor de kinderen in de basisschoolleeftijd een eigen samenzijn. Na afloop is er in de hal van ons kerkgebouw gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Voor thee en koffie wordt gezorgd.

Profiel
De grondslag van onze wijkgemeente is de Bijbel. De wijkgemeente is een geloofsgemeenschap waar mensen elkaar het geloof gunnen, in verbondenheid met het evangelie. Wij laten ons raken door te vertrouwen op God. We hechten aan diversiteit in geloofsopvattingen en ruimte voor verschillende manieren van geloofsbeleving en deelname. Maar steeds met de Bijbel als vertrekpunt.
De eredienst van de wijkgemeente staat centraal. Dit is de plaats en gelegenheid waar jong en oud samenkomen. Daarnaast zijn er vele andere bijeenkomsten en activiteiten.

De Alpha-cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan 3 miljoen mensen in meer dan 130 landen de Alpha-cursus gevolgd. Alpha is een interessante oriëntatie over de basis van het christelijk geloof. Nu al op meer dan 400 plaatsen in ons land! Overal zijn mensen enthousiast en voor talloze mensen betekende Alpha een verrassende (hernieuwde) kennismaking met het christelijk geloof. Veel gemeenten maken hierdoor een opvallende groei door. De cursus kent verder een ínterkerkelijke’ opzet, zodat ook mensen met een andere geloofsachtergrond van harte welkom zijn.

t Hoge Licht koolschets 2Binnen de gemeente bestaat behoefte aan onderling contact en wederzijds meeleven. De taakgroep Pastoraat organiseert en coördineert dit werk. Tot de taakgroep behoren vertegenwoordigers van het jongerenpastoraat, de middengroep, het ouderenpastoraat, de groeigroepen en het bijzonder pastoraat.  Tweemaal per jaar komt de taakgroep bijeen om de werkzaamheden te bespreken en nieuwe beleid te maken.

Jongerenpastoraat

De leiding van het jongerenpastoraat (van 0 tot 25 jaar) berust bij Marina Roelofsen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en de predikant.

Samenstelling Wijkkerkenraad Wijkgemeente Immanuëlkerk

Bij afwezigheid van de predikant is de wijkkerkenraad op telefoonnummer 06-42782587. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorzitter Wijkkerkenraad en Ouderling: Carl Altena, tel: 06-40681895, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderling Ouderenpastoraat: vacant

Ouderling Middenpastoraat: Erna Allaart-Fekkes, tel: 0343-411092, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderling Jongerenpastoraat (jeugdoudeling): Magda Lijftogt-Jansen, tel: 0343-532864, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderling Taakgroep Jeugd en Jongeren: Marina Roelofsen, tel: 0343-758096 / 06-40048011, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderling Communicatie: vacant

Ouderling Kerkrentmeester: vacant

Ouderling Voorzitter Algemene Kerkenraad: Hans Gortenmaker, tel: 0343-516238, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaken (afv.Classis): Peter Kingma, tel: 0343-518099, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaken Henk van Voornveld, tel: ...., email: ......

Graag willen we alle gemeenteleden oproepen om met ons mee te doen en te zorgen dat de vacante functies worden ingevuld. Voor meer informatie kun u (je) contact opnemen met de voorzitter Carl Altena.

Ouderlingen, diakenen en predikant.  -  Foto's wijkkerkenraad